05 All Digital Week

All digital week ordnas samma tidpunkt runt hela Europa för att lyfta fram olika digitala tjänster, ge synlighet till leverantörer och med en allmänbildade möjlighet för en bred publik att lära sig och ta del av vilka tjänster som finns.

All Digital Week ordnades 19.3.2018 i SFV-huset G18 i centrala Helsingfors. Detta var den första gången som evenemanget anordnades i Finland. 

Till dagen hade vi samlat in en mängd olika intressenter som visade och berättade om sina tjänster och digitala lösningar man jobbar kring. 

 

Polisen berättade om hur vi blir lurade på nätet, YLE om sitt arkiv och sina tjänster, digitala hjälpmedel för både syn- och hörselskadade, uppstart företag med lösningar för VR/AR och kodning för skolorna och mycket mer. 

Evenemanget som SFV anordnade tillsammans med Bildningsalliansen som huvudkoordinator blev vald till det bästa lokala evenemanget i Europa 2018. När vi gick in för detta visste vi inte ens om någon tävling så detta kom som en trevlig överraskning för alla som deltog och bidrog till genomförandet av dagen. 

Detta har gett oss mod att redan nu börja sprida planer för All Digital Week 2019 som vi hoppas kommer att genomföras nationellt på ett betydligt bredare plan än endast i Helsingfors. 

Vi samarbetar

g18-prat logo

Bildningsalliansen logo

Röda Korset i Finland

© SFV 2016